long distance love
Saturday, 21 June 2014 | 21:58 | 0 comments


assalammualaikum , hyeee holla youu, please be nice to me , hey hey lama suda kan nda buat entry , tiba2 ni bfellin mw bwt entry psal "long distance love " maklumlaa  tgah laluinye pung skrg . nguekkkkkk :'( idk how to start , arghh , antam jaa laa , eywa ni bukan nye budak sastera pun xmahir dalam bab2 bgni , xchampion susun kata2 power , xsweet  mcm blog2 org tu, tp xsmestinya xbole sama skli kan , masing2 pun berkebolehan , cehh konon laa kn , okay2 jum start,  okay first eywa xlagi sma ex eywa yg bfore ni selalu post d blog ni, dah pdm pun entry2 pasal kmi , xjodoh gtu laakn org ckp , btw, untuk pengetahuan kamu2 eywa daa ada pengganti pun lpas si ex tu nnt eywa bagi knl k, cehh mau ka juga knl ? Hahaa . 

okay2 kita truskn lg  , tau tak eywa dgn si dia tu da dkat setahun kot couple, kami start couple bulan 7, 2013 , dia ajak kpel eywa face to face OK , agak malu juak lh , tp mna bole mnolakkn da time tu mmg syg da ngn dia, 2 bulan lebih kami sama2 bole d kata hari2 jumpa n dating depan ruma every night , then time mau raya kami sungkai sesama laa, beli baju raya sama2laa da mcm husband dgn wife, harap2 la one day nnt, siapala kn bcewe mau hubungan tu bgtuu jaaa ,msti la jga mau ada goals knn gtuww, ceh .

 Time hari rayaa plak kmi selalu juak jln, jln ngan abg n lepak ngan kwn2 eywa n apa yg mnyedihkan n sangat menyedihkn bila dia dapat tawaran sambung belajar d srwk , sedih la Wei, boyfriend kau nak pegi jauh, da laa hbungan kmi baru brpa bulan time tu, n time dia mau smbung study tu eywa sangat la over thinking trtnya2 , bole ka relay kmi ni bertahan , srwk tu jauh biarpun sesama Borneo mati juak tu klu jln kaki, klu kk td bole la terima lg kn , hmm, seriously time dia mau smbung study eywa nangis trus mcm Susa mau trima kenyataan yg kami akan berjauhan,  sbb sblm ni dia perna long distance relay dgn ex ny n dia ckp dia xbole, then time tu eywa pun kurang yakinn dgn hubungan kami ni, sblm dia mau smbung study tu dia bawa eywa pegi tmpt kmi la, then time tu eywa pluk dia mcm xmau lepass jak, time pulang eywa nangis jakk sb xsdia lg,  sumpah takut bjauhan dgn dia. Apa2 pun, msti juak terima yg kmi bjauhan, klu jdoh xkmna jua kn.

 lpas sbulan bjauhan byk Sgt dugaan kmi then eywa pun dpt tawaran smbung study , eywa dapat tawaran study d poli kk n uitm srwk, sbnr ny eywa mau smbung Kat poli kk tp family eywa xmau diorg ckp eywa bkn jnis yg study gila pun, so eywa smbung la kat UiTM srwk then ingtkn study srwk dkat laa dgn dia rupanya sblikny dia study upm bintulu, n eywa plk uitm samarahan, kuching, bintulu dgn kuching jauh okay 12 jam jln drat flight 50 mnit, jauh juak kn, n hampa d situ, bkecai2 harapan da la time eywa siap tgok peta srwk k , hahaa bkecai musnah hrpn time tu . haha 

Study sama2 d bumi kenyalang tp tetap bejauhan even bjauhan hati tetap dkat , yg penting dia setia , eywa pun setia,  dia syg , eywa pun syg . okay ni ja la k eywa ceta , nnt lagi kita smbung k , heha .gmbar d bawa ni last kmi jmpa esoknya dia terbng daa, n tgok Mata, kesian kn, muka2 xrelaa , haha. wuu, agak pnjng plk entry ni kli , mklumla lma xupdate kn . hehe . k k bai , thanks readers 😘😘